Biologiaa ja maantiedettä

vesistot_maaninka_korkeakoski_01 Biologian ja maantieteen aiheet ja ilmiöt ovat niin mielenkiintoisia, etten niitä malta jättää kokonaan seuraamatta edes näin seniorikansalaisena. Olen siis jo eläkkeellä lukion biologian ja maantieteen lehtorin virasta. Niinpä varsinaiseen pävittäiseen opetustyöhön liittyvät aktiviteet ovat luonnollisesti minulta loppuneet. Tässä kerron, kuinka jatkan näiden asioiden merkeissä harrastuspohjalta ja jaan materiaalia netissä.

Alasivut:

Verkkolehdet:

Kokosin vuosien mittaan keräämäni ja osin myös tekemäni opetusta rikastavan materiaalin verkkolehdiksi, jotka laitoin julkiseen jakoon vuonna 2014. Päivitin ne uuteen opsiin syksyllä 2016. Olen poistanut elokuun alussa 2017 kaikki vanhan opsin mukaiset lehdet GE3 Riskien maailma- lehteä lukuunottamatta. Siinä olevaa materiaalia on etenkin uudessa GE1- kurssin lehdessä ja jonkin verran myös GE2- ja GE3- kurssin lehdissä. Ajattelin kuitenkin, että on hyvä vielä säilyttää tämä lehti, johon on koottu ko. aiheen mukainen materiaali Elokuun alussa 2017  kävin  läpi lehdissä olevia linkkejä ja lisäsin uusia hyviä lähteitä sekä muutamia kuvia. Elokuusta 2107 alkaen käyn enää satunnaisesti läpi lehtien sisältöä: Tarkistan linkkien toimivuuden ja lisään tietooni tullutta uutta materiaalia sekä kuvia.

Linkit lehtiin:

Uuden opsin mukaiset lehdet (2016)

Diigo:

https://www.diigo.com/user/akeope

  • Laitan Diigooni edelleen mutta en enää systemaattisesti talteen hyviä nettilähteitä, joita poimin eri eri medioista, Twitteristä ja Facebookista. Niitähän myös bige- opettajat ansiokkaasti muille ko. foorumeilla jakavat.
  • Laitan ne kurssien listoille ja tagitan kursseittain ja aiheittain: Tosin tältä osin “tagitus” pitäisi päivittää uuden opsin mukaiseksi, mutta se on vielä tekemättä.
Twitter:

https://twitter.com/Akentti

  • Twitterin käyttöni on satunnaista ja en enää aktiivisesti twiittaile lukion bige- kurssien aiheista
Valokuvat:
Artikkelini:
  • Tänne ilmaantunee jatkossa myös biologian ja maantieteeseen liittyviä artikkeleja, vaikka tämä ei enää olekaan enää työhön keskittyvä sivusto.
  • Aiheita voit etsiä sivun oikeassa yläkulmassa olevalla “Search”- valikolla tai oikeassa laidassa olevista artikkelien kategorioista ja avainsanoista

Artikkelini täällä:

Katso myös nämä sivut ja niiden alasivut:

Näiden materiaalien käyttö:
  • Voit toki aivan vapaasti linkittää kaikki julkisesti jakamani sivut kuten diigon kurssilistat ja näillä sivuilla olevan materiaalin, joilla on osoite omaan opetusmateriaaliisi. Tämä pitää tapahtua kuitenkin niin, että ne avautuvat osoite näkyvissä omaan ikkunaan.
  • On luonnollisesti hyvän tavan mukaista ilmoittaa kenen materiaalista on kyse.
  • Verkkolehtien ja kuvien käytöstä on ohjeet niissä erikseen.
Share