Harrastuksia

Suomen luonto tarjoaa hienoja hetkiä ja elämyksiä

Luontoharrastustani voisi kuvailla savolaisittain ”käpsehtimiseksi” eli pyrin nauttimaan luonnosta ja sen tarjoamista kokemuksista rennosti sekä mahdollisimman monipuolisesti.

Tykkään vaellella metsissä ja pyöräillä teitä ja polkuja ilman sen kummaisempia tavoitteita.

Hiukan vakavammin suhtaudun lintuharrastukseeni, mutta siitäkin yritän olla ottamatta stressiä esim. pinnojen keräämisen muodossa: En siis ole ”bongari”, vaikka pyrinkin tallentamaan havaintoni systemaattisesti etenkin loma-aikoina Tiiraan

Lintuharrastuksesta on täällä oma alasivunsa.

Kamera on mukana vapaa-ajan touhuissa, luontoretkillä ja matkoilla. 

Valokuvaus on minulle erinomainen tapa tallentaa näkemääni ja kokemaani. Luontokuvani ovat enimmäkseen ns. maisemakuvia tai kuvia erilaisista luontokohteista tai paikoista, missä olen käynyt. Lisäarvoa tähän tuo se, että kuvien metatietojen perusteella näkee kartalta kuvan ottopaikan. Sivujen sisältöä olen valikoinut eikä kaikkia retkiä ja niiden kohteita suinkaan ole mukana.

Matkakuvani ovat enimmäkseen ns. maisemakuvia tai kuvia erilaisista kohteista tai paikoista, missä olen käynyt. Sivujen sisältöä olen valikoinut eikä kaikkia matkoja ja niiden kohteita suinkaan ole mukana.

Rajanveto matka- ja muiden kuvien välillä on hankalaa. Esimerkiksi kulttuurimaisemissa toki näkyy myös luontoa ja matkat ovat tarkoituksella suuntautuneet luontokohteisiin.

Olen tehnyt semmoisen jaon, että ”Luontoa kuvin ja videoin” – sivuilla ovat otsikon mukaisesti esillä sivujen otsikkojen mukaiset kuvat ja “Matka- ja muut kohteet”- sivulla muita kuvia.

Taidetta

Mieluiten piirrän lyijykynällä. Kohteita ja malleja on aina saatavilla ympärillä, mutta piirrän myös valokuvista.
Artikkeleissa ja näillä sivuillni aion jatkossa käyttää yhä enemmän omia piirroksia.
Nyttemmin olen innostunut pastellitöistä ja niitä on syntynytkin aika tiuhaan tahtiin

Geokätköily on mukava yhdistelmä aarteen etsintää sekä paikka- ja muuta tietoa

Moni todella mielenkiintoinen paikka olisi jäänyt käymättä ilman tätä harrastusta. Geokätkön kuvaukseen on kätkön tekijä usein myös panostanut ja niinpä siitä saa runsaasti tietoa kätköpaikan historiasta, luonnosta tai muusta paikkaan liittyvästä asiasta.

Share

Geokätköilyä

Mukava yhdistelmä aarteen etsintää sekä paikka- ja muuta tietoa Aivan aluksi on todettava, että moni todella mielenkiintoinen paikka olisi jäänyt käymättä ilman tätä harrastusta. Geokätkön kuvaukseen on kätkön tekijä usein myös panostanut ja niinpä siitä saa runsaasti tietoa kätköpaikan historiasta, luonnosta tai muusta paikkaan liittyvästä asiasta. Geokätköily on erittäin suosittu ja maailmanlaajuisesti levinnyt harrastus. Tähänkin …

Share

Luontoa ja retkeilyä

Luontoharrastukseni on leppoisaa retkeilyä ja käpsehtimistä erilaisissa luontokohteissa. Systemaattinen luonnon havainnointi painottuu lintuihin. Siksi niistä on täällä oma sivunsa. Niitä havainnoin ja seuraan mediastakin enemmän kuin muita eliöitä. Kuvieni kautta pääset tutustumaan erilaisiin luontokohteisiin ja luonnonilmiöihin. Rajanveto luonto- ja muiden kuvien välillä on hankalaa. Esimerkiksi maisemissa on näyvissä sekä luontoa että usein myös ihmisen toimintaa.  

Share

Taidetta

Piirtäminen ja nimenomaan lyijykynällä taiteilu on ollut minulle tähän asti mieluisin ilmaisutapa. Piirtäminen on  monestakin syystä mukava taiteen laji. Välineet ovat halpoja. Aiheita on tarjolla kaikkialla. Lyijykynän, hiilen tai tussin  voi siis oikeastaan ottaa käteensä lähes milloin tahansa ja missä vain. Paperia on aina tarjolla monenkokoisina irtolehtinä tai varta vasten lehtiöinä. Viime aikoina olen tehnyt esimmäisiä …

Share

Valokuvausta

Kamera on mukana vapaa-ajan touhuissa, matkoilla sekä luontoretkillä. Valokuvaus on minulle erinomainen tapa tallentaa näkemääni ja kokemaani. Teen ja jaan mieluummin artikkeleja kuvineen tai kuvakoosteita kuin laitan jakeluun jatkuvaa kuvavirtaa “somessa”.  Kuvien tai kuvakoosteiden löytäminen ja linkittäminen sekä upottaminen näille sivuille onnistuu hyvin siksi, että olen “tagittanut” ne aiheen mukaan ja koonnut albumeihin. Lisäarvona kuvien …

Share