Harrastuksia

Alasivuja:

Suomen luonto tarjoaa hienoja hetkiä ja elämyksiä

Luontoharrastustani voisi kuvailla savolaisittain ”käpsehtimiseksi” eli pyrin nauttimaan luonnosta ja sen tarjoamista kokemuksista rennosti sekä mahdollisimman monipuolisesti.

Tykkään vaellella metsissä ja pyöräillä teitä ja polkuja ilman sen kummaisempia tavoitteita.

Hiukan vakavammin suhtaudun lintuharrastukseeni, mutta siitäkin yritän olla ottamatta stressiä esim. pinnojen keräämisen muodossa: En siis ole ”bongari”, vaikka pyrinkin tallentamaan havaintoni systemaattisesti etenkin loma-aikoina Tiiraan

Lintuharrastuksesta on täällä oma alasivunsa.

Kamera on mukana vapaa-ajan touhuissa, luontoretkillä ja matkoilla. 

Valokuvaus on minulle erinomainen tapa tallentaa näkemääni ja kokemaani. Luontokuvani ovat enimmäkseen ns. maisemakuvia tai kuvia erilaisista luontokohteista tai paikoista, missä olen käynyt. Lisäarvoa tähän tuo se, että kuvien metatietojen perusteella näkee kartalta kuvan ottopaikan. Sivujen sisältöä olen valikoinut eikä kaikkia retkiä ja niiden kohteita suinkaan ole mukana.

Matkakuvani ovat enimmäkseen ns. maisemakuvia tai kuvia erilaisista kohteista tai paikoista, missä olen käynyt. Sivujen sisältöä olen valikoinut eikä kaikkia matkoja ja niiden kohteita suinkaan ole mukana.

Rajanveto matka- ja muiden kuvien välillä on hankalaa. Esimerkiksi kulttuurimaisemissa toki näkyy myös luontoa ja matkat ovat tarkoituksella suuntautuneet luontokohteisiin.

Olen tehnyt semmoisen jaon, että ”Luontoa kuvin ja videoin” – sivuilla ovat otsikon mukaisesti esillä sivujen otsikkojen mukaiset kuvat ja “Matka- ja muut kohteet”- sivulla muita kuvia.

Piirtämisestä tykkään ja sitä olen uudelleen lämmitellyt

Mieluiten piirrän lyijykynällä. Kohteita ja malleja on aina saatavilla ympärillä, mutta piirrän myös valokuvista.
Artikkeleissa ja näillä sivuillni aion jatkossa käyttää yhä enemmän omia piiiroksia.

Geokätköily on mukava yhdistelmä aarteen etsintää sekä paikka- ja muuta tietoa

Moni todella mielenkiintoinen paikka olisi jäänyt käymättä ilman tätä harrastusta. Geokätkön kuvaukseen on kätkön tekijä usein myös panostanut ja niinpä siitä saa runsaasti tietoa kätköpaikan historiasta, luonnosta tai muusta paikkaan liittyvästä asiasta.

Share