Aken mediaa

Piirroksia eri aiheista

Piirtäminen on mukavaa ja rentouttavaa. Taiteillen pääosin lyijykynällä. Hiilellä olen piirtänyt lähinnä kansalaisopiston kursseilla, kotona aika vähän.

Tällä sivulle kokoan piiroksiani niistä aiheista, joista ei ole omaa sivuaan. Tähän alkuun laitan vaihtuvasti uusimpia kuvia ja gallerioihin kokoan kaikki julkaisemani kuvat.

piirros_lintuvalineet_tausta_1024

Lintumiehen työkalut

piirros_kone_ukkopekka_01_mv_tausta_1024

Ukko-Pekka valokuvasta

Muut taidesivut:

Piirrosten malleista:

Omien valokuvien käytöstä piirrosten mallina ei luonnollisesti synny mitään tekijänoikeuspulmaa. Muiden esim. netissä olevien kuvien käyttö onkin sitten tarkemman pohdinnan paikka. Tekijänoikeussäädökset valokuvista tehtyihin piirroksiin ovat jossain määrin tulkinnanvaraiset. Piirroksen katsotaan kuitenkin olevan itsenäinen teos, jolloin kuvan käyttöön mallina ei tarvita lupaa.
Julkaisen täällä vain kuvia, joiden mallina on oma, Public Domain- tai CC-lisensoitu valokuva.

Lähdemerkinnät kuvissa:

  • ov = oma valokuva
  • nv = nettivalokuva (nvt= kooste useammasta kuvasta)
  • lupa= valokuva; kuvaajalta lupa
  • elok = elokuva tai video
  • liv = malli luonnosta
  • kuomus = oma valokuva Kuopion museon täytetystä linnusta

Tällä sivulla on täydentyviä ja päivittyviä kuvagallerioita niistä aiheista, joille ei ole omaa sivuaan:
Klikkaa kuvaa > kameralogo > selaa kuvia

Tässä on kokoelma vuosien mittaan tekemiäni piirroksia.

Piirroksessa saattaa erottua sen tekemisen päivämäärä. Niistä huomaa, että piirtämisharrastuksessa on ollut vuosien taukoja.

Piirrokset olen tehnyt pääosin “elävästä” mallista. Jos olen piirtänyt kuvan valokuvasta, olen merkinnyt sen kuvan otsikkkon.
Kuvaa klikkaamalla saat sen aukeamaan isompaan kokoon ja se skaalautuu laitteesi näytölle.

Piirrokset ovat laadultaan ja tekniseltä tasoltaan kovin erilaisia. Ne on luonnollisesti skannattu alkuperäisistä piirroksista ja tämä näkyy joissakin kuvissa mm. ylimääräisinä varjostuksina tai paperin rypistymisestä johtuvina tuhruina.
Itse pidän onnistuneimpina puututkielmia. Kasveja on ylipäätään mukava piirtää, kun ne eivät liiku eivätkä karkaa. Voin istuskella leppoisasti vaikkapa kuistilla piirrosta useammankin päivän ajan viimeistellen.
Sisätiloista löytyy aina jotain astioita tai muuta malliksi. Tällöin voi harjoitella varjostamista ja heijasteiden tekemistä.

Lintuja ja muitakin eläimiä olisi mukava piirtää, mutta mistäs niitä saa malliksi? Hienointa tietysti olisi tehdä luonnoksia luonnossa, todellisista tilanteista, kuten oikeat lintupiirtäjät tekevät.

Ihmistä en ole oppinut piirtämään kunnolla:Sitä pitäisi harjoitella.

Uudempia lyijykynäpiirroksia eri aiheista (poislukien eläimet, ihmiset ja tapahtumat)

Vanhempia lyjykynäpiirroksia eri aiheista (poislukien eläimet, ihmiset ja tapahtumat)

Hiilipiirroksia