Laivamatka Kuopiosta Muuruvedelle

Laivamatka Kuopiosta Muuruvedelle

Teimme tänään laivamatkan Kuopiosta Muuruvedelle ja sieltä sitten satamasta Kivennavalle bussilla. Maittavan aterian jälkeen palasimme bussilla takaisin Kuopioon.

Tässä on matka EveryTrailissa, mistä näet reitin ja sillä ko. paikalta ottamani kuvat. Kuvan saat näkyviin kilkkaamalla sen punaista paikanmerkkiä.
Reittinäkymäksi voit valita kartan tai satelliitin.

Linkki sivulle: 5.7.2015 Laivalla Kuopiosta Muuruvedelle at EveryTrail

Muutama valikoitu kuva selityksineen matkalta on tässä. Mukaan laitoin myös nettilähteitä ja kirjasin kuviin myös henkilökohtaisia muisteluksia.

laivamatka_kuopio_muuruvesi_150705
Laivamme oli M/S Queen ja tämä risteily järjestetään perinteisesti näin heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna.
laivamatka_kuopio_muuruvesi_toivala_150705
Tässä ollaan Toivalansalmessa. Vasemmalla eli kulkusuuntaan nähden oikealla näkyy Karhonsaari , joka on sekä luonnoltaan että historialtaan arvokas kohde. Alta löydät siitä lisätietoa.
laivamatka_kuopio_muuruvesi_hirvolanniemi_150705
Kuvassa näkyy Kirkkosalmi, jossa on tämän vesialueen kapein laivareitti. Jännevirralle koukataan oikean kautta leveämpää reittiä.
laivamatka_kuopio_muuruvesi_roinila_150705
Kurkiharjulla näkyy Roinilan talo, joka oli aikoinaan kirjalija Minna Canthin kesäpaikka
laivamatka_kuopio_muuruvesi_jannevirta_150705
Jännevirran silta on jo varsin huonossa kunnossa. Toukukuussa siihen syntynyt rakennevaurio aiheutti liikennerajoituksia. Tämä on tarkoitus korvata uudella sillalla, jonka suunnitelmat ovat valmiit, mutta toteutus saa vielä odottaa useamman vuoden.
laivamatka_kuopio_muuruvesi_matkus_150705
Tässä olemme minulle lapsuus-/nuoruusvuosilta todella tutuissa maisemissa. Karhonvedellä veneretkeilimme sekä kalastelimme joka kesä ja näillä Matkuksen kallioilla kiipeilimme. Kalliojyrkänteen alla oli aikoinaan tukkinippujen varastopaikka silloin, kun puunuitto tällä reitillä oli vielä voimissaan. Matkussaareen rakennettiin 1960- luvun alkupuolella partiokämppä. Se oli tukikohta myös talviretkillä. Kämpälle meno ja sieltä lähtö jäitä pikin joskus pelotti, koska salmessa on kova virtaus.
laivamatka_kuopio_muuruvesi_pappila_150705
Monen muun pappilan tapaan Muuruveden pappilakaan ei ole vuosikymmeniin enää ollut seurakunnan kirkkoherran virka-asuntona vaan on ollut monenlaisessa yksityskäytössä.
laivamatka_kuopio_muuruvesi_meijeri_150705
Ennen Muuruveden satamaan tuloa ohitamme rannalla näkyvän entisen meijeri-ja myllyrakennuksen. Se on muutettu jo kauan sitten asuntokäyttöön.
laivamatka_muuruvedelle_12_150705
Onpas vesi korkealla myös Muurutjärvessä, kun kuvassa vasemmalla näkyvä Lukkarinluotokin on melkein kokonaan veden alla. Sen takana kohoaa Västinmäki, jonka laelle usein kesäisin kiipesimme. Aikoinaan tämänkin mäen harjalla oli kolmiomittaustorni, jossa kalasääskellä oli pesä. Kerran uskalsin torniin kiivetä. Tämä on jäänyt niin elävästi mieleen, että tein siitä ensimmäisen sarjakuvani.

[gview file=”http://aarnehagman.fi/wp-content/uploads/sarjakuva_kesainen_retki.pdf” save=”0″]