Palaa kohteeseen Lintuhavaintoja ja uutisia

Kotipinnoja linnuista

Tälle sivulle kokoan listaa lintuhavainnoista, jotka olen tehnyt kaupunkiasunnon sisältä käsin tai sen parvekkeelta havainnoiden.
Aloitan tämän homman systemaattisemmin vuoden 2018 alusta, mutta on näköjään jäänyt päivittämättä

Kotimme on keskellä kaupunkia. Sisäpihalla on muutama lehmus ja läheisen talon pihassa koivuja, mutta varsinaista puistoa ei ole lähellä. Ikkunoista ja parvekkeelta näkee kapeissa sektoreissa talojen lomitse varsin kauaksikin.
En halua kiikaroida tai katsella kaukoputkella parvekkeelta pitemmän aikaa ja systemaattisesti ympäristöön, koska se voidaan lähitaloista tulkita “tirkistelyksi”: Tämä luonnollisesti haittaa pinnojen keräämistä. Samasta syystä en myöskään sihtaile kameralla muuta kuin satunnaisesti, jos lintuja sattuu sopivalle hollille.

Havainnot on tehty arkisen touhuamisen ja oleilun ohessa.

Lajin kuva ja ääni

  • Jos olen onnistunut ottamaan kuvan linnusta – käytännössä parvekkeelta käsin, laitan sen esille tänne sivun alaosassa olevaan galleriaan.
  • Lajin kohdalla on linkki Ilkka Markkasen ottamaan kuvaan [k] hänen hienolta kuvasivultaan, jos hänellä on kuva ko. lajista. Ilkalle olen tästä linkittämisestä ilmoittanut ja luvankin pyytänyt
  • Jos Ilkka ei toistaiseksi ko. lajin kuvaa ole julkaissut, olen etsinyt hyvän kuvan muualta netistä [k*].
  • Jos koiras ja naaras ovat selvästi eri näköisiä, niistä on kuvakin erikseen: [kk] ja [kn]
  • Ääninäytteen lähteenä on yleensä Tarsiger.com sivusto tai jos linkki ääneen on muualta, olen merkinnyt sen näkyviin. Ääni on laulu [Ä] silloin, kun lajilla semmoinen varsinaisesti on. Muulloin on muu ääni [ä] ja tikoilla myös rummutus [rumm]. Jos laulutapoja tai muita ääniä on lajilla erilaisia, olen laittanut niitäkin linkiksi.

 Lajit aakkosjärjestyksessä, havaintovuosi ja linkki kuvaan ja ääneen:

  1. Kesykyyhky: 2018 [k]
  2. Naakka: 2018 [k] [ä]
  3. Talitiainen: 2018 [k][Ä][ä]
  4. Tilhi: 2018 [k][ä]
  5. Varis: 2018 [k] [ä]
Lintukuvia kodista käsin
Share