↑ Palaa Linnut

Lintuhavaintoja

lintupaikat_kuopio_kuopio_kotkatlahti_11_05_05_a

Silkkiuikku ja laulujoutsen Kotkatlahdessa 5.5.2011

Linnuissa on ns. paikkauskollisia lajeja. Itse koen kuuluvani lintuharrastajana tähän samaan kategoriaan. Käyn etenkin näin keväisin ja alkukesästä samoilla paikoilla, joilla olen lintuja havainnoinnut jo lähes kolmekymmentä vuotta. Kuopiossa näitä vakiopaikkojani ovat Puutossalmi, Ritisenlahti ja Sotkanniemi.
Kesäikaan aktiivisessa tarkkailussa ovat luonnollisesti kesäpaikka ja sen lähiseudut.

Aktiiviset lintuharrastajat keräävät erilaisia “pinnoja”. Yleisin tapa lienee vuosipinnojen kirjaaminen: Tällöin laitetaan ylös kaikki vuoden aikana, missä tahansa Suomessa havaitut lajit. Vuoden ensimmäinen havainto lajista on “vuodari”. Toinen vakiomuoto systemaattiseen, henkilökohtaiseen havainnointiin on  havaintojen sitominen johonkin paikkaan. Tämän lajin erikoisuuksiin kuuluvat mm. “huussipinnat”.

Itse en ole ollenkaan intohimoinen pinnojen kerääjä: vuosipinnatkin ovat jääneet monena vuonna kirjaamatta. Harrastukseni paikallisuudesta johtuen tykkään kyllä laittaa ylös systemaattisesti määrätyillä paikoilla havaitsemani lintulajit. Näitä listoja kokoan ja päivitän myös tänne.

Tälle sivulle kokoan eri tavoilla omia lintuhavaintojani

lintukuvat_harmaapaatikka_naaras_savonlinna_150805

Harmaapäätikka naaras kesäpaikalla 5.8.2015