Kuopiossa

Näinä päivinä on pukannut mukavaa ruskaa myös Kuopioon. Kun aurinkoinen sääkin on suosinut värien näkymistä ja aamuisin on ollut myös sumuja, on passanut valokuvia ottaa.
Tein 22.9. pienen kävelyretken satamaan ja 28.9. pitemmän pyöräillen.
Tässä on kuva-antia niistä.


Kinahmin kuppeessa

Kuopiossa tässäkin ollaan, vaikkakin Nilsiän puolella – Jotenkin on luontevampaa käyttää kuvateksteissä edelleen nykyään jo siis Kuopioon kuuluvan Nilsiän kunnan nimeä.
En ollut ennen ajanutkaan Kihamintietä Halunalta Konttimäkeen. Heti kohta löytyi paikka, josta oli pellolta hienot näkymät länteen.

Nilsiä; Kinahmintie 27.9.2021

Kinahmi on pohjois-eteläsuuntainen, komea mäki. Se on korkeampi kuin Puijo. Tässä Radio Suomen podcastissa on mukava esittely siitä. Sitä kuunnellessa heräsi tavoite: Joskus pitäisi mäelle kiivetä.

Nilsiä; Kinahmi 27.9.2021
Paikkatietoikkuna

Laita näyttöön eri karttatasoja:


Sänkimäen näkötornista

Kun tarkennat ja zoomaat kartan Sänkimäessä Mäkelän seudulle saat näkyviin näkötornin paikan.
Olen käynyt siellä kaksi kertaa ennen tätä reissua. Korkeasta tornista on hulppeat näkymät melkein joka suuntaan: vain pohjoinen jää lähimetsän taakse.
Kuten edelliselläkin kerralla, otin nytkin tornista panoraamakuvan. Se ei ihan pääse tässä oikeuksiinsa edes uuteen välilehteen avattuna, mutta voit avata sen Flickrissä ja katsoa sen siellä suuremmassa koossa.

Nilsiä; Sänkimäki; 27.9.2021; panoraama
Nilsiä; Sänkimäki; 27.9.2021
Share