Aholansaari 18.3.2018-24

Teimme 18.3.2018 mukavan talviretken Nilsiän Aholansaareen. Tahkon läpi ja sen rannasta leveätä jäätietä pitkin oli hyvä autolla körryytellä. Hienossa talvisäässä näkyi paljon hiihtäjiä. Me tyydyimme nyt vain kävelemään pihapiirissä vaikka lumikengät olivat kyllä varuilta mukana.

Oikeastaan ihan nolona tunnustan, että vierailin Aholansaaressa ensimmäistä kertaa. Olisihan Paavo Ruotsalaisen “tukikohtaan” pitänyt käydä tutustumassa sukutaustastakin johtuen jo aikaisemmin.
En minä sen puoleen ollut Tahkollakaan käynyt kuin kerran laskettelemassa yhtenä päivänä varmaan yli 20 vuotta sitten. Silloin alueella oli kai yksi hotelli ja varsinainen lomakylä mökkeineen oli vasta rakenteilla.
Nyt Tahkosta on hulppeine hotelleineen ja kylpylöineen tullut suorastaan “matkailukaupunki” – Tosin Kuopioonhan Nilsiä nykyisin kuuluu ja sen matkailua markkinoidaan ns. Tahkon kärjellä. Kun ohi mennessä katselimme vaapaa-ajan asuntoja, ei niistä voi enää mökkeinä puhua.
Onhan Aholansaarikin panostanut matkailuun ja vierailijoita varten on rakennettu majoitus- ym. rakennuksia.

Pitää myöhemmin ja toivottavasti uudemman, kesäisen käynnin aikana perehtyä tarkemmin tähän Pohjois-Savon körttiläisyydelle tärkeään paikkaan ja tietysti myös itse Paavo Ruotsalaisen elämään.

Alla  muutamia lähteitä

Aholansaari:

Paavo Ruotsalainen:

Saaren keskeisin ja tärkein paikka eli Paavon pirtti oli auki.
Sää ja myös miljöö oli mitä mainioin kuvaamiseen.
Huomasin, että monet kuvat toimivat paremmin mustavalkeina ja siksi niistä on tässä oma albumi.

Paavon pirtti: Värikuvat
Paavon pirtti: mustavalkeat kuvat
Share