Harrastuksia

Suomen luonto tarjoaa hienoja hetkiä ja elämyksiä

Luontoharrastustani voisi kuvailla savolaisittain ”käpsehtimiseksi” eli pyrin nauttimaan luonnosta ja sen tarjoamista kokemuksista rennosti sekä mahdollisimman monipuolisesti.

Tykkään vaellella metsissä ja pyöräillä teitä ja polkuja ilman sen kummaisempia tavoitteita.

Hiukan vakavammin suhtaudun lintuharrastukseeni, mutta siitäkin yritän olla ottamatta stressiä esim. pinnojen keräämisen muodossa: En siis ole ”bongari”, vaikka pyrinkin tallentamaan havaintoni systemaattisesti etenkin loma-aikoina Tiiraan.

Lintuharrastuksesta on täällä oma sivunsa.

Kamera on mukana vapaa-ajan touhuissa, luontoretkillä ja matkoilla. 

Valokuvaus on minulle tapa tallentaa näkemääni ja kokemaani. Luontokuvani ovat enimmäkseen ns. maisemakuvia tai kuvia erilaisista luontokohteista tai paikoista, missä olen käynyt.

Rajanveto matka- ja muiden kuvien välillä on hankalaa. Esimerkiksi kulttuurimaisemissa toki näkyy myös luontoa ja matkat ovat tarkoituksella suuntautuneet luontokohteisiin.

Kuviani on täällä artikkeleissa ja Flickrissä. Keväällä 2022 päivitin Flickrissä olevein kuvien käyttöikeuksia ja näkyvyyttä. Valikoin biologian ja maantieteen opetukseen soveltuvat kuvat omaan albumiin ja laitoin niihin Creative Commons- lisenssin. Toistaiseksi vain ne kuvat ovat julkisia. Mielestäni parhaita kuviani olen alkanut viedä Pix Abay- kuvapankkiin.

Taidetta

Tämän otsikon alle luen sekä oman taiteen tekemiseni että kiinnostukseni taiteeseen ylipäätään.
Mieluiten piirrän lyijykynällä. Kohteita ja malleja on aina saatavilla ympärillä, mutta piirrän myös valokuvista.
Nyttemmin olen innostunut pastellitöistä ja tussiterällä piirtämisestä.
Kuopion Kansalaisopiston kursseilla olen ollut useita vuosia.

Kotisivut

Kyllä näiden omien että muidenkin nettisivujen tekeminen, ylläpito ja niihin sisällön tuottaminen on ilman muuta myös mieluinen harrastus.
Olen Lintuyhdistys Kuikan ja Muuruveden Kotiseutuyhdistyksen sivujen tekijä ja ylläpitäjä.

Geokätköily on mukava yhdistelmä aarteen etsintää sekä paikka- ja muuta tietoa

Moni todella mielenkiintoinen paikka olisi jäänyt käymättä ilman tätä harrastusta. Geokätkön kuvaukseen on kätkön tekijä usein myös panostanut ja niinpä siitä saa runsaasti tietoa kätköpaikan historiasta, luonnosta tai muusta paikkaan liittyvästä asiasta.
Viime aikoina tämä harrastus on ruvennut hiipumaan.

 

Share
error: Content is protected !!