Lappi

Tälle sivulle on yleiskatsaus dokumentoiduista Lapin matkoista ja linkit niistä tehtyhin artikkeleihin.

Matka 20.-26.9.2010

Mikään vaellusmatka tämäkään ei ollut ja sellainen jää melko varmasti tällä iällä Lappiin tekemättä.

Oikeastaan matkamme 20.-26.9.2010 ei ollut puhtaasti “lapinmatka”, koska se alkoi jo Pohjois-Pohjanmaan puolelta: Olimme aluksi Yli-Iissä, Kierikissä. Siellä on Kierikkikeskus, jossa voi tutustua monipuolisesti ja havainnollisesti kivikauteen.

“Ruskamatkaksi” retkemme kääntyi paremmin vasta tulomatkalla kohti Oulua. Pohjoisempana Lapissa paras ruskakausi oli jo hiukan ohi, mutta toki värejä, lähinnä maaruskaa maastossa vielä oli ihailtavaksi. 
Ruskan hehkuun vaikutti myös sää, joka oli alkuviikosta pääosin aika harmaa ja sen huomaa myös kuvista.

Sateita ei onneksi patikointipäiville sattunut ja niinpä luonto- ja muita elämyksiä kertyi todella mukavasti ja tallentui sydämen ja aivojen lisäksi myös digitaalimuotoon. Kuvista näkee myös sen, että tuossa vaiheessa kuvauskalustoni ei vielä ollut nykyistä vastaava ja yritin ottamiani jpg- kuvia säätää vasta jälkikäteen.

Viimeisiksi päiviksi sää kirkastui ja ajoitus oli sikäli todella hyvä, koska pääsimme kuulaassa syyssäässä mm. ihailemaan joidenkin lähteiden mukaan “Suomen kauneinta kansallismaisemaa” eli näkymiä Särkitunturilta.

Matkamme pohjoisin kohta oli (ETRS89 maantiet. koord.mukaan) N 68° 1’54.271” E23°33′ 22.387” ja korkein paikka 719 metriä merenpinnasta.

Linkit artikkeleihin

Matka Suomen ja Norjan Lappiin

Olimme mukana ryhmämatkalla, joka suuntautui Suomen ja Norjan Lappiin 5.-9.9.2018. Matka onnistui hyvin ja mielenkiintoisissa paikoissa käytiin.
Ryhmämatkan hyviä puolia on se, ettei tarvitse itse ajaa, vaan voi rauhassa katsella maisemia.
Bussimatkailun huonoja puolia on se, että moni mielenkiintoinen kohde jää katsomatta ja lukuisten hienojen maisemien ohi vain huristellaan pysähtymättä. Tämä tietysti on ymmärettävää ja hyväksyttävää, koska aikataulussa pitää pysyä.
Tein matkasta tämän varsin kattavan dokumentin:

Share