Geokätköily

Mukava yhdistelmä aarteen etsintää sekä paikka- ja muuta tietoa

Aivan aluksi on todettava, että moni todella mielenkiintoinen paikka olisi jäänyt käymättä ilman tätä harrastusta. Geokätkön kuvaukseen on kätkön tekijä usein myös panostanut ja niinpä siitä saa runsaasti tietoa kätköpaikan historiasta, luonnosta tai muusta paikkaan liittyvästä asiasta.

Geokätköily on erittäin suosittu ja maailmanlaajuisesti levinnyt harrastus. Tähänkin on osasyynä uudet mobiilaitteet ja nihin saaatavat geokätkösovellukset.

Tietysti tätäkin voi harrastaa monella eri tasolla: Se voi olla  mukava, ei niin tavoitteellinen matkailua ja retkeilyä rikastuttava tapa tai  kovaa panostusta vaativa, jopa kilpailuhenkinen rutistus.

Voi pelkästään etsiä kätköjä tai niitä voi perustaa myös itse.  Harrastuksesta saa ilman muuta enemmän irti, jos tekee molempia. Olen löytänyt n 600 kätköä (lokakuu 2018) ja olen tehnyt niitä parikymmentä, joista viisi olen juotunut syystä tai toisesta “arkistoimaan”.

Seuraavilta sivuilta löytyy perustietoa tästä harrastuksesta.

 

wpoma_geoakatkoily_garmin_01
Itse käytän “gepsiä” mieluimmin kuin tablettia tai älypuhelinta kätkön etsintään. Tämä on sään kestävä ja siinä riittää virtaa pitemmällekin retkelle.
Share
error: Content is protected !!