Olimme kesäkuussa 2010 vierailulla Hollannissa tai oikeammin pitäisi sanoa Alankomaissa, koska Hollanti tarkasti ottaen tarkoittaa kahta valtion maakuntaa.
Vajaan puolentoista viikon aikana ei nyt kerennyt kovin monessa paikassa käydä, mutta varsin monipuolisesti oli ohjelmaa ja nähtävyyksiä tarjolla

Zwolle ja Delft ovat pienehköjä ja idyllisiä kaupunkeja, joissa niissäkin oli monia mielenkiintoisia tutustumiskohteita. Niissä vietimme useamman päivän.

Matkan sykähdyttävimpiä kokemuksia oli kiipeäminen Delftin kirkon torniin, ihan huipulle saakka.

Haagiin (tai virallisesti den Haagin) ja samalla sen ympäristöön teimme päivän retken. Yhden päivänseudun olimme myös Amsterdamissa.

Jos haluaa tutustua Alankomaiden nähtävyyksiin vaivattomasti ja kerralla, kannattaa käydä Madurodamissa. Siellä on nimittäin nähtävissä pienoismalleina paljon Alankomaiden nähtävyyksiä ja maisemia.

Hollantilainen pyöräilykulttuuri tuli tutuksi sekä kaupunkien liikenteen vilinässä että omakohtaisesti, kun teimme retken maalle pyöräillen.

 Kanavaristeily kuului ohjelmaan sekä Giethoornissa että Amsterdamissa.


Lintuja en nyt kovin aktiivisesti katsellut, mutta niin vain muutama “elämänpinna” tuli saalistettua. Silmiinpistävää oli mustarastaiden suuri määrä kaupunkien puistossa. Jos täällä kotimaan omilla lintupaikoilla erittäin harvoin tapaa rytikerttusen, lauleli niitä Hollannin puskissa aika tiuhassa. Harmaa- ja kattohaikaroita näkyi myös paljon.

Zwolle 18.6.2010; mustaleppälintu, naaras

Kuva-albumeja:

Zwolle

Delft

Amsterdam

Haag, Madurodam ja Scheveningen

Kanavaristeily ja pyöräretket

Artikkeleissa on retkikartta ja kuva-albumi

Share