Artikkeli julkaistu alunperin 26.7.2011 ja tilanne on sama edelleen: Katso selitys

Kesäpaikkamme jätehuolto hoituu alueellisten keräyspisteiden kautta. Sinne siis viemme ne kotitalousjätenyssäkät, joita ei voi tai ei viitsi kompostoida tai polttaa.

Joka kesä lomakauden alkaessa ja sitten taas uudelleen näin myöhemmin kyseiset kotitalousjätteille tarkoitetut keräyspisteet ovat enemmänkin kaatopaikkoja. Vaikka paikalla on selvät ohjeet siitä, mitä sinne saa ja mitä ei saa tuoda, näky on kuvan kaltainen.

Ilmeisesti lähiseutujen kesämökkiläiset, ehkä jopa sattunnaiset kävijät tyhjentävät varastojaan, keräävät kertyneet roinansa ja tuovat ne törkeästi, yhteisestä hyvästä piittaamatta näihin pisteisiin. Ei siis viitsitä viedä näitä kaupungin jäteasemalle. Tämä on erittäin huonoa käytöstä siksikin, että maksamme tästä palvelusta ja tämmöisten jätteiden vienti jäteasemalle on ilmaista.

Jos tämä meno jatkuu, käy todennäköisesti niin, että nämä aluejätekeräyspisteet suljetaan ja jokainen mökkiläinenkin joutuu hommaamaan paljon kalliimmaksi käyvän, oman jäteastian tai hoitamaan jätteensä pois muuten.

Ihmettelen sitä, mitä nämä ihmiset ajattelevat, kun ajavat näiden “kaatopaikkojen” ohi ja näkevät omat rojunsa siellä levällään jopa viikkokausia – Luulisi pikkusen omaatuntoa kolkuttavan!

wpoma_jatehuolto_02
Share
error: Content is protected !!