Oikeastaan matkamme 20.-26.9.2010 ei ollut puhtaasti “lapinmatka”, koska se alkoi jo Pohjois-Pohjanmaan puolelta: Olimme aluksi Yli-Iissä, Kierikissä. Siellä on  “Kierikkikeskus, jossa voi tutustua monipuolisesti ja havainnollisesti kivikauteen.

“Ruskamatkaksi” retkemme kääntyi paremmin vasta tulomatkalla kohti Oulua. Pohjoisempana Lapissa paras ruskakausi oli jo hiukan ohi, mutta toki värejä maastossa vielä oli ihailtavaksi. 
Ruskan hehkuun vaikutti myös sää, joka oli alkuviikosta pääosin aika harmaa ja sen huomaa myös kuvista. Sateita ei onneksi patikointipäiville sattunut ja niinpä luonto- ja muita elämyksiä kertyi todella mukavasti ja tallentui sydämen ja aivojen lisäksi myös digitaalimuotoon.


Viimeisiksi päiviksi sää kirkastui ja ajoitus oli sikäli todella hyvä, koska pääsimme kuulaassa syyssäässä mm. ihailemaan joidenkin lähteiden mukaan “Suomen kauneinta kansallismaisemaa” eli näkymiä Särkitunturilta.

Matkamme pohjoisin kohta oli (ETRS89 maantiet. koord.mukaan) N 68° 1’54.271” E23°33′ 22.387” ja korkein paikka 719 metriä merenpinnasta.

Olen koonnut nettiin valikoiman kuvia matkalta. Kuvat ovat eri sovelluksissa osittain samoja.
Kuvien paikat asettuvat kartalle automaattisesti kuvan metatiedoissa olevien koordinaattien perusteella. Ne taas tulevat kuvaan kameraan kytketystä gps- laitteesta – Kätevää!

Patikointireiteistä on omat artikkelit (tekeillä)

Retken videoita

Lähteitä:

Share