Perjantaiksi 15.5. menin Virolahdelle seuraamaan “arktikaa”. Edellisenä päivänä ajelin Taavettiin. Sekä tulo- että menomatkalla etsin aika monta geokätköä.

Kun olemme lähdössä pitemmille matkoille, käyn läpi matkan varrelle osuvat geokätköt, valitsen niistä sopivat ja mielenkiintoiset sekä lataan ne valmiiksi gps- laitteeseeni.
Emme tee matkaa geokätköilyn ehdoilla. Jos joku kätkö ei säällisessä ajassa löydy, jatkamme matkaa. “Mysteeri- tai multikätköjä” emme yleensä edes yritä etsiä.

Kuten täälläkin ko. sivulla olen todennut, kätköjen sijainti ja niissä olevat selostukset antavat hienon lisäarvon matkakohteisiin.

Tällä kertaa olin reissussa yksin ja väljällä aikataululla enkä varsinaisella vierailumatkalla, joten minulla oli mahdollisuus panostaa tähän harrastukseen normaalia enemmän.
En toki tässä aio esitellä kaikkia kätköjä, joita kävin etsimässä matkalla Mikkelin kautta Taavettiin. Kotiin palasin toista reittiä käyden mm. Puumalassa.

Tässä on siis muutamia valittuja kohteita, joita toki suosittelen muillekin, jos samoja teitä pitkin liikutte.

Olen linkittänyt tekstiin kartan paikasta.

Mikkelin Tertin kartanossa en ole koskaan käynyt, vaikka ohi on ajettu monta kertaa. Nyt piipahdin sen viehättävässä pihapiirissä.

kuvia_suomesta_tertin_kartano_mikkeli_150514
Tertin kartano 14.5.2015

Mikkeliin kuuluvassa Kaurialassa on aivan mainio näkötorni Painalluksen mäellä.
Tornin yhteydessä on nuotiopaikka ja laavu sekä lähistöllä patikkareittejä.

kuvia_suomesta_painalluksen_maki_150514
Painalluksen mäen tornista 14.5.2015

Taavetin linnoituksella, Luumäen salpalinjalla ja Ruokolahden panssariesteellä mieleen tuli monenlaisia ajatuksia liittyen Suomea koskettaneisiin historian käänteisiin ja sotiin.
Kytkin rakennelmia katsellessani ne myös nykyaikaan. Ennen ajateltiin, että vihollinen voidaan pysäyttää kivirakennelmilla. Nyt varaudutaan “kybersodankäyntiin” ihan toisenlaisilla virityksillä.
Etenkin seisoessani Ruokolahdella, Puumalaan menevän tien varressa mietin sitä mahdollista kehityskulkua, että noita rakennelmia olisi todella tarvittu ja olisivatko ne tuolloin auttaneet!

historia_taavetti_linnoitus_150516
Taavetin linnoitus 16.5.2015
historia_luumäki_salpa_asema_150516
Luumäen Salpa-asema 16.5.2015
historia_ ruokolahti_panssarieste_150516
Ruokolahden panssarieste 16.5.2015

Retkelläni “siirtolohkarekokoelmani” karttui yhdellä ja uusia kirkkoja “bongasin” kolme:

siirtolohkare_10_puumala_pulterit_01_150516
Puumalan “pulterien” juurella kukki mustikka 16.5.2015
Share
error: Content is protected !!