Kuopiossa on tänään ja huomenna mormuskoinnin maailmanmestaruuskilpailut. Itse en ole pilkkimistä juurikaan harrastanut ja ehkä juuri siksi kisaa oli mielenkiintoista seurata.

kalastus_pilkkikisat_01_kuopio_150328
Kilpailualue Kuopionlahdella oli merkitty jo muutama päivä sitten . Sinne ei luonnollisesti saanut mennä harjoittelemaan etukäteen. Yleisöltä oli pääsy kielletty kilpailun aikana kilpailuruutuihin.

Kisasta saat tarkan tiedon kilpailua esittelevältä sivulta, joten en sen sääntöjä ja kulkua rupea tässä sen tarkemmin esittelemään. Kuvien selityksiin olen laittanut joitain tietoja siitä, mitä ne esittävät.

Seurasin kisan alkua äsken Kuopionlahdella. Huomenna kisataan sataman alueella.
Minulla oli tilaisuus keskustella Suomen joukkueen varamiehen kanssa. Häneltä sain mielenkiintoista lisävalaistusta tähän huippu- urheiluun. Siitähän tässä on kysymys myös fyysisellä tasolla, kun lukuisia reikiä päivän mittaan jäähän kairaa.

Suomenkin joukkueeseen on ollut kova karsinta kansallisissa kisoissa.
Valmistautumiseen kuuluu etukäteen tehtävä mahdollisimman tarkka selvitys kilpailualueesta. Suomen joukkue oli jo viime talvena käynyt luotaamassa Kuopionlahden pohjan muodot kairaamalla tiuhalla välillä reikiä kilpailualueelle. Jotkut joukkueet hankkivat jopa NASA: lta satelliittikuvia ja pyrkivät niiden avulla tutkimaan, minkälaisesta vesialueesta on kysymys.

kalastus_pilkkikisat_01a_kuopio_150328
Siirtyminen kilpailualueelle
kalastus_pilkkikisat_03_kuopio_150328
Tuomarit tarkistivat kilpailijoiden välineet, syötit ja “mäskit” ennen kilpailuruutuun siirtymistä. Sää ja jää vaativat myös pukeutumiseen kunnon varusteet.
kalastus_pilkkikisat_03a_kuopio_150328
Kilpailijat marssivat mieluiselleen paikalle heille arvottuun ruutuun.
kalastus_pilkkikisat_04_kuopio_150328
Kilpailija saa varata lipulla kaksi kairauspaikkaa jo ennen kairauksen aloittamista. Se alkoi klo 10.00
kalastus_pilkkikisat_07_kuopio_150328
Kilpailijoiden kairausreikien väli saa olla korkeintaan 5 metriä
kalastus_pilkkikisat_06_kuopio_150328
Kilpailija voi kutsua paikalle tuomarit, jos hän haluaa tarkistuttaa reikien välin. Rikkeistä saa varoituksen. Kahdesta varoituksesta kilpailija suljetaan pois kisasta.
kalastus_pilkkikisat_05_kuopio_150328
Hän veti pientä saalista tiukkaan tahtiin, mutta aika hyvin piti piilossa kalansa
Share
error: Content is protected !!