Teimme tänään 5.7.2015 laivamatkan Kuopiosta Muuruvedelle ja sieltä sitten satamasta Kivennavalle bussilla. Maittavan aterian jälkeen palasimme bussilla takaisin Kuopioon.

Laivamme oli M/S Queen ja tämä risteily järjestetään perinteisesti näin heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Tässä on matka AllTrailissa, mistä näet reitin ja sillä ko. paikalta ottamani kuvat. Kuvan saat näkyviin kilkkaamalla sen punaista paikanmerkkiä. Voit avata esityksen omaan ikkunaansa.
Matkan kuvat ovat koosteena diaesityksenä teksin alla.
Reittinäkymäksi voit valita kartan tai satelliitin.

Muutama valikoitu kuva selityksineen matkalta on tässä alla. Mukaan laitoin myös nettilähteitä ja kirjasin kuviin myös henkilökohtaisia muisteluksia.

Tämän matkan teki aikoinaan Eero Järnefelt perheineen ja ystävineen.
Katso artikkelini:laivamatka_kuopio_muuruvesi_toivala_150705

Tässä ollaan Toivalansalmessa. Vasemmalla eli kulkusuuntaan nähden oikealla näkyy Karhonsaari , joka on sekä luonnoltaan että historialtaan arvokas kohde. Alta löydät siitä lisätietoa.

laivamatka_kuopio_muuruvesi_hirvolanniemi_150705

Kuvassa näkyy Kirkkosalmi, jossa on tämän vesialueen kapein laivareitti. Jännevirralle koukataan oikean kautta leveämpää reittiä.

laivamatka_kuopio_muuruvesi_roinila_150705

Kurkiharjulla näkyy Roinilan talo, joka oli aikoinaan kirjalija Minna Canthin kesäpaikka

laivamatka_kuopio_muuruvesi_jannevirta_150705

Jännevirran silta on jo varsin huonossa kunnossa. Toukukuussa siihen syntynyt rakennevaurio aiheutti liikennerajoituksia. Tämä on tarkoitus korvata uudella sillalla, jonka suunnitelmat ovat valmiit, mutta toteutus saa vielä odottaa useamman vuoden.

laivamatka_kuopio_muuruvesi_matkus_150705

Karhonvedelle ja sen saarin tehtiin kesäisin usein retkiä, kalasteltiin ja katseltiin lintuja. Nuotio- ja telttapaikka oli usein Kallinsalon tai Kuoresaaren rantakallioilla.
Myhkyrin pienellä saarelle oli tuon aikaan kalasääsken pesä tukevan männyn latvassa.

Matkussaaren kallioilla kiipeilimme. Kalliojyrkänteen alla oli aikoinaan tukkinippujen varastopaikka silloin, kun puunuitto tällä reitillä oli vielä voimissaan: siitä sai hyvin ahvenia ja lahnoja.
Saareen kunnostettiin 1960- luvun alkupuolella partiokämppä, jossa oltiin yötä muillakin kuin partiotoimintaan liittyvillä retkillä myös talvella.
Yhtenä kesänä, ehkä vuonna 1963 muistan olleeni kämpän luona partioleirillä.


laivamatka_kuopio_muuruvesi_pappila_150705

Monen muun pappilan tapaan Muuruveden pappilakaan ei ole vuosikymmeniin enää ollut seurakunnan kirkkoherran virka-asuntona vaan on ollut monenlaisessa yksityskäytössä.

laivamatka_kuopio_muuruvesi_meijeri_150705

Ennen Muuruveden satamaan tuloa ohitamme rannalla näkyvän entisen meijeri-ja myllyrakennuksen. Se on muutettu jo kauan sitten asuntokäyttöön.

Kuvat

Share
error: Content is protected !!