Kuopion luonnontieteellinen museo 7.4.2016; Kuvattu ja julkaistu museon luvalla; Täältä löytyy myös mammutti!

Kuopion museo on ollut etenkin lapsivieraillemme mieluisa käyntikohde. Alle kouluikäisenä ja siis “pikkuisena” museon tärkein paikka oli heille leikkihuone, jossa on se sienestä tuleva liukumäki! 
On ollut mukava seurata, että iän karttuessa sekä luonnontieteellisen museon eläimet että myös ylempien kerrosten kulttuurihistorialliset kohteet ovat alkaneet kiinnostaa yhä enemmän: lintujen ääniä kuunnellaan, selostuksia luetaan ja erilaisia asioita ukilta kysellään.

Kuopion museo on silläkin tavalla mukava käyntipaikka, että se on sopivan kokoinen. Niinpä yhdelläkin käyntikerralla myös lapset jaksavat paneutua asioihin ja sitten uusintakäynneillä löytyy sekä entuudestaan tuttuja että ihan uusia kiinnostuksen kohteita.
Viime syyslomalta jäi mieleen, miten pojat istuivat savupirtissa ja kuuntelivat tarkkaan oppaan selostusta ja tekivät hänelle ihan hyviä kysymyksiäkin.

Luonnontieteellinen museo ja muutamat sen henkilökuntaan kuuluvat ovat tulleet minulle vuosien saatossa tutuksi sekä harrastusten että ammatin takia.
Aikoinaan tein yhteistyössä museon kanssa opiskelumateriaalia museokäyntejä varten yläasteen biologian opetukseen. Kyseiset monisteet ovat minulta jo hävinneet: liekö niitä jossain tallessa?
Tuolloin museossa ei ollut erikseen henkilöä kouluja varten. Nythän museossa on ollut jo useamman vuoden luontopedagogi. Hän mm. huolehtii näyttelyistä, niiden hyödyntämisestä opetuksessa ja laajemminkin ympäristökasvatuksesta.

Tietoa Kuopion museosta

Seuraa Facebookissa:

Nisäkkäitä katsomassa

Pari viikkoa sitten kävin museossa. Tällä kertaa tarkoitukseni ei ollut syventää tietojani näyttelyistä vaan valokuvata hienosti näytille laitettuja eläimiä lyijykynäpiirrosteni malleiksi. Olin pyytänyt tähän ja piirrosten julkaisemiseen etukäteen luvan.

Nämä piirrokset ovat jatkoa sarjalle vastaavia kuvia, jotka tein Helsingin Luomuksen eläimistä

Tervetuloa Kuopion museoon katsomaan mm. näitä Suomen eläimiä!

En ole laittanut kuviin eläinten nimiä. Ajattelin, että niitä voisi tunnistuttaa vaikkapa omilla lapsilla (tai lastenlapsilla) ja sitten tietysti mennä museoon katsomaan näitäkin tarkemmin!

piirros_hirvi_kuopion_museo_tausta_02
piirros_ahma_kuopion_museo_tausta_01
piirros_kuutti_kuopion_museo_tausta_01
piirros_karppa_kuopion_museo_tausta_02
..
piirros_ilves_kuopion_museo_tausta_02
piirros_metsajanis_kuopion_museo_tausta_01
piirros_saukko_kuopion_museo_tausta_01
piirros_susi_kuopion_museo_tausta_01
Share
error: Content is protected !!